Закуската е най-важното хранене за деня за децата. Това е главно

...
Закуската е най-важното хранене за деня за децата. Това е главно
Коментари Харесай

Здравословни закуски, подходящи за деца

Закуската е най-важното хранене за деня за децата. Това е основно тъй като е източник на съществени хранителни субстанции, които като се изключи че покачват силата, предизвикват благосъстоянието.

По същия начин добрата закуска способства за попречване на проблеми като затлъстяване, тъй като предизвиква чувството за задоволеност и понижава преяждането през други часове на деня. На собствен ред това благоприятства усвояването на хранителни субстанции като фибри и калций, които са от значително значение в процеса на детското развиване.
 f
Поради тази причина, в случай че търсите здравословни предписания за закуска на вашите деца, по-долу ще намерите по какъв начин да приготвите 3 страхотни разновидността, подобаващи за тях.

Кисело мляко със зърнени храни

Обикновеното кисело мляко е една от най-хубавите храни за закуска за деца. Консумацията на този продукт е обвързвана с по-висок банкет на хранителни субстанции.

Освен всичко друго тази храна предизвиква здравето на сърдечно-съдовата система и поддържането на здравословно телесно тегло. Поради тази причина предлагаме да го комбинирате с други здравословни съставки.

Необходими артикули: 40 година пълнозърнеста просвета (пр. овесени ядки), 250 мл. кисело мляко, 30 година бадеми, 150 година боровинки, 5 година мед

Начин за подготвяне: Първо изсипете киселото мляко и меда в купа. След това разбъркайте малко. Измийте боровинките и бадемите. Нарежете ги на ситно и ги прибавете в купата. Накрая прибавете пълнозърнестата просвета.

 Ябълкови палачинки за детска закуска

Консумацията на ябълки е обвързвана с по-доброто здравословно положение и по-ниския риск от затлъстяване при децата.

Необходими артикули: 1 ябълка, 2 яйца, щипка сол, 5 година канела, 5 година масло, 10 мл. ванилия, 200 година пшенично брашно

Начин за подготвяне: Първо разбийте яйцата в купа. След това към тях прибавете брашното, ванилията и канелата. Разбъркайте с лъжица. После прибавете млякото и щипка сол. Разбийте добре до приемане на хомогенна примес. След това измийте и обелете ябълките, като премахнете сърцевината и семките. Настържете ги и ги прибавете към тестото. Разбъркайте още веднъж. След това поставете тиган на мощен огън, като добавите малко масло на повърхността. Изсипете част от сместа. След две минути обърнете и оставете да се готви другата страна за минута. Повторете процеса с всяка палачинка. Можете да гарнирате с мед, домашно сладко или плодове.

Френски тост

Френският тост може да бъде добра алтернатива за закуска за деца. Приготвя се елементарно и се комбинира с плодове по желание. 

Необходими артикули: 1 яйце, 50 мл. прясно мляко, 5 година кафява захар, 5 година канела, 40 година масло, 1 филия пълнозърнест самун

Начин за подготвяне: За начало разбийте яйцата, а по-късно прибавете млякото и смесете двете съставки. После прибавете канелата и захарта. Разбъркайте, до момента в който получите идеална хомогенна примес от всички съставки. След това накиснете филията самун в сместа, оставяйки я да поеме течността. Сложете тиган на мощен огън, като добавите малко масло на повърхността. Накрая запържете тоста в тигана, извадете го и гарнирайте по усета на вашето дете.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР